Schedule: Festival of Money 22-25 July 2021

 

CoB’s Festival of Money at The Cockpit

FOR PUBLIC VIEWING
ALL EVENTS ARE STRICTLY 18+ ONLY

PROGRAMME OF EVENTS
THURSDAY 22ND JULY - Money, Sex and The Unconscious
FRIDAY 23RD JULY - Money and Climate
SATURDAY 24TH JULY - Money and Art
SUNDAY 25TH JULY - Money, Community and Society

 

 

Statement from CoB:

This programme of events is correct as of 23rd June 2021 when tickets are first put on public release. As we are sure you can appreciate, organising this event is made especially difficult by the uncertainty over the easing of covid restrictions. As it stands, they are due to be lifted on 19th July 2021.This would allow us to operate at full capacity. However, in the meantime we can only pre-sell tickets in accordance with current restrictions and guidelines. So we will be releasing tickets in tranches as more information about opening up theatres becomes available.

CoB is committed to the idea that to affect real, structural and systemic change in the world we must first change our relationship with money. Right now, in the summer of 2021, we must not allow the question of ‘How do we pay for Covid?’ to be subsumed into the standard political and economic discourse. A profound re-evaluation and reimagining of our relation to money is required as a matter of the most extreme urgency. Money is the oxygen on which the fires of global warming burn. We must step into the liminal space - the crossover point between covid restrictions ending and ‘normal’ life restarting - and change the way we are with money. 

CoB 23/06/21

 

THURSDAY 22ND JULY 2021

DAY THEME: Money, Sex and the Unconscious

YOU CAN REGISTER FOR THURSDAY’S SEMINARS, ART EXHIBITION & SDM ON FROM 12th JULY. 

[ Seminars will be free but subject to a £5 refundable deposit. Registration will be administered through churchofburn.org not The Cockpit. Revisit this page after 12th July for links. ]

12.00pm The Cockpit will open at midday. 

Please note: performances and events begin at the times specified so you must arrive at least 60 minutes before the start time to allow us to register and seat you. Late comers may not be admitted. 

-o0o-

1.00pm Seminar in Auditorium (90 mins) REGISTRATION REQUIRED

 This seminar focuses on female orgasm and so contains sexually explicit references. 
Please do not attend if you think you might find this offensive.

Opening Statement by Jon Harris aka MBG (15 mins)

Presentation: ‘Firebird’ by Sarah Kershaw (15 mins)

1.30pm Money, Sex and The Unconscious Panel (50 mins)

Host: Fayann Smith

Three person panel in response to presentation

2.20pm END TIME


-o0o-


1.00pm Art Exhibition Open in Studio Two (5 hours) REGISTRATION REQUIRED

The Exhibition will remain open. You can time your visit to suit you. 

6.00pm END TIME


-o0o-


3.00pm Social Dreaming Matrix in Auditorium (90 mins)


SDM feat EDIFICE DANCE - Movement in Dream (50 mins) REGISTRATION REQUIRED

Hosts: Myra Stuart & TBC

This SDM will identify movements (rather than visual themes) in a money-focused SDM. In the sense making session the hosts and Edifice Dance will work with participants to create to create a simple series of movements from those identified. Over the course of the Festival of Money, Edifice will then choreograph the simple series of movements into dance piece which they'll present in ‘Sunday’s Poetics and Movements of Money’.

2.50pm to 2.05 Interval (15 mins)

4.05pm Sense Making (25 mins)

4.30pm END TIME 


-o0o-


4.45pm Seminar Studio One (65 mins) REGISTRATION REQUIRED

Communing with Money 

Profane Use/Sacred Waste? Can we have a different relation to money? Money Burning as provocation and a new way to experience Money.

Host: Jon Harris

Three person panel (inc Zoom participants) responding to money burning as provocation.

5.50pm END TIME


-o0o-


Please note: There is no Church of Burn on Thursday evening as it stands at the moment. We will notify the public through social media if this changes. 


-oo0oo-

 

FRIDAY 23RD JULY 2021

DAY THEME: Money and Climate

TICKET LINKS ⇩ [ BLUE & GREEN ARE LIVE - RED GOES LIVE 12th JULY ]

REGISTER FOR FRIDAY’S DAYTIME SEMINARS, ART EXHIBITION & SDM

[ Seminars will be free but subject to a £5 refundable deposit. Registration will be administered through churchofburn.org not The Cockpit. Revisit this page after 12th July for links. ]

BUY TICKET (£8 + FEES) FOR FRIDAY AFTERNOON’S $MACK DOWN

BUY TICKET (£12 + FEES) FOR FRIDAY EVENING’S CHURCH OF BURN

12.00pm The Cockpit will open at midday. 

Please note: performances and events begin at the times specified so you must arrive at least 60 minutes before the start time to allow us to register and seat you. Late comers may not be admitted. 

 

-o0o-

 

1.00pm Seminar Studio One (50 mins) REGISTRATION REQUIRED

Transition Consciousness 

Being and being instrumental. Examining how the Logics of Capital & Finance and - more broadly - how functionalism, instrumentalism and utilitarianism sit in relation to our response to the Climate Crisis. Does an unspoken commitment to asceticism and adherence to particular modes of thinking crowd-out the sacred?

Host: Brett Scott

Presentation: (20 mins)

Three person panel in response to presentation 

1.50pm END TIME

 

-o0o-

 

1.00pm Art Exhibition Open in Studio Two (7hrs 20mins) REGISTRATION REQUIRED

>> Includes Gig Depio's first ever MoneyArt! Two pieces by Stacey Lee Webber including a unique version of piece shown in the Guardian's profile lead image. Much, much more to come. Online auction will go live on July 12th <<

The Exhibition will remain open. You can time your visit to suit you. 

8.20pm END TIME 

 

-o0o-

 

3.00pm CoB’s $MACK DOWN in Auditorium (£8 + FEES) TICKET REQUIRED

Director: Chris Lince. Scripted Live ‘fights’ and unscripted Debate.

Starring Tom Baker as Ref/MC + Roddy McDevitt + Bang Crosby.

3.05 1st Match: Recovering from Covid: Spend or Save? (15 mins)

3.20pm 1st Debate: Why does the same side always win? (50mins)

Host: Brett Scott

Three debaters

4.10 to 4.30 INTERVAL

4.30pm 2nd Match: Homo communicans Vs Homo economicus: Are we nice or nasty? (15 mins)

4.45pm 2nd Debate: Is A Green New Deal Possible? (50 mins)

Host: Brett Scott

Three debaters

5.35pm 3rd Match: Charity Vs Burn it (15 mins)

5.50pm Closing Remarks

6.00pm END TIME 

 

-o0o-

 

4.00pm Social Dreaming Matrix Studio One (90 mins) REGISTRATION REQUIRED

Money-Focused SDM hosted by Myra Stuart + Kate Alderton

4.50pm to 5.05 Interval 15 mins

5.05pm Sense Making 25 mins

5.30pm END TIME 

 

-o0o-

 

7.00pm CoB’s Synod-Service-Ritual in Auditorium (£12 + FEES) TICKET REQUIRED

WARNING! Church of Burn is 18+ only. 
If you are easily offended or upset by sexually explicit content this event is not for you. Please be aware that the CoB ‘Service’ will try to persuade you to burn some money. There is no obligation for you to do so. However, we do expect all members of our congregation to show respect and consideration for those who choose to make the sacrament.


Money and Climate

7.00pm CoB’s SYNOD in Auditorium (50 mins)

Are we fucked? Will saving money save the world? Or does money create the problems it promises to solve?

Host: Brett Scott

THREE ‘BISHOP’ COUNCIL

7.50pm Synod Ends

[Image: the late great David Graeber at CoB 2019 Synod]

 

7.50pm to 8.20pm INTERVAL (30 mins)

Art in Studio One Stewarded Access (Max 30).

8.20pm Studio One ART EXHIBITION CLOSED

 

8.20pm Church of Burn SERVICE in Auditorium (55 mins)

9.15pm Service Ends

 

9.15pm to 9.30pm INTERVAL  (20 mins)

 

9.30pm Church of Burn RITUAL in Auditorium (60 mins)

10.30pm Church of Burn ENDS 

 

-oo0oo-

 

SATURDAY 24TH JULY 2021

DAY THEME: Money and Art

TICKET LINKS ⇩ [ GREEN IS LIVE! - RED GOES LIVE 12th JULY ]

REGISTER FOR SATURDAY’S DAYTIME SEMINARS, ART EXHIBITION & SDM

[ Seminars will be free but subject to a £5 refundable deposit. Registration will be administered through churchofburn.org not The Cockpit. Revisit this page after 12th July for links. ]

BUY TICKET (£12 + FEES) FOR SATURDAY EVENING’S CHURCH OF BURN

12.00pm The Cockpit will open at midday. 

Please note: performances and events begin at the times specified so you must arrive at least 60 minutes before the start time to allow us to register and seat you. Late comers may not be admitted. 

 

-o0o-

 

1.00pm Art Exhibition Open in Studio Two (7hrs 20mins) REGISTRATION REQUIRED

The Exhibition will remain open. You can time your visit to suit you. 

8.20pm END TIME 

 

-o0o-

 

1.00pm Seminar Studio One (50 mins) REGISTRATION REQUIRED

Art and Money

Why are Artists poor? If Artists have to rely on patronage does that compromise them? 

Is culture created by the interests of Capital? Even when negating it, does Art affirm Capitalism?

Host: TBC

Presentation: Myra Stuart CoB & Arts Council England (10 mins)

Two Person Panel

1.50pm END TIME

 

-o0o-

 

2.00pm Seminar Studio One (50 mins) REGISTRATION REQUIRED

Art, Money and Technology

Wft NFT? What do NFTs mean for the practising artist? Everything, anything, nothing?

Host: Brett Scott

Presentation: Shardcore TBC (15 mins)

Two Person Panel 

2.50pm END TIME 

 

-o0o-

 

3.00pm Seminar Studio One (50 mins)

Art, Money and Culture REGISTRATION REQUIRED

Meme Wars! Are memes part of the financial ecosystem now? Are they a new power, or are they an old power in a new form? Does mimesis create a swarm of self-interest or a community of shared values?

Host: Brett Scott 

Presentation: (via Zoom) (15 mins)

Two Person Panel

3.50pm END TIME

 

-o0o-

 

5.00pm CoB’s Synod-Service-Ritual EXTENDED PROGRAMME (£12 + FEES) TICKET REQUIRED 

Art Auction + Performance in Auditorium 

Performance - a special surprise performance! (30 mins)

5.30pm MoneyArt Auction (60 mins max)

No Interval. Audience members can leave & return to the Auditorium as desired once Auction begins.  

6.30pm End Time

6.30 pm to 7.00pm INTERVAL (30mins)

6.30 Payment/Collection for In Person winning bidders

 

7.00pm CoB’s Synod-Service-Ritual

WARNING! Church of Burn is 18+ only
If you are easily offended or upset by sexually explicit content this event is not for you. Please be aware that the CoB ‘Service’ will try to persuade you to burn some money. There is no obligation for you to do so. However, we do expect all members of our congregation to show respect and consideration for those who choose to make the sacrament.

7.00pm Church of Burn SYNOD in Auditorium (50 mins) 

Money and Art

Has Art run out of ideas? Is it really easier to imagine the end of History, than the end of Capitalism?

Host: Brett Scott

THREE ‘BISHOP’ COUNCIL

7.50pm Synod Ends 

 

7.50pm to 8.20pm INTERVAL (30 mins)

Art in Studio One Stewarded Access (Max 30).

8.20pm Studio One ART EXHIBITION CLOSED

 

8.20pm Church of Burn SERVICE (55 mins)

9.15pm Service Ends

 

9.15pm to 9.30pm INTERVAL  (20 mins)

 

9.30pm Church of Burn RITUAL (60 mins)

10.30pm Church of Burn ENDS (latest)



-oo0oo-

SUNDAY 25TH JULY 2021

DAY THEME: Money, Community & Society

TICKET LINKS ⇩ [ BLUE & GREEN ARE LIVE! - RED GOES LIVE 12th JULY ]

REGISTER FOR SUNDAY’S DAYTIME SEMINARS, ART EXHIBITION & SDM

[ Seminars will be free but subject to a £5 refundable deposit. Registration will be administered through churchofburn.org not The Cockpit. Revisit this page after 12th July for links. ]

BUY TICKET (£8) FOR SUNDAY’S MATINEE ‘BANKJOB FILM’

BUY TICKET (£12 + FEES) FOR SUNDAY EVENING’S CHURCH OF BURN

 

12.00pm The Cockpit will open at midday. 

Please note: performances and events begin at the times specified so you must arrive at least 60 minutes before the start time to allow us to register and seat you. Late comers may not be admitted. 

 

-o0o-

 

1.00pm BankJob Film & Q&A Auditorium (90 mins) (£8 + FEES) TICKET REQUIRED

2.30pm Interval 10 mins

2.40pm Q&A 15 mins

2.55pm END TIME

 

-o0o-

 

1.00pm Seminar Studio One (50 mins) REGISTRATION REQUIRED

Serious Play with Money: Financial Activism 

Are Money & Capital susceptible to the active engagement of communities? Can we change things?

Host: Brett Scott

Three person panel

1.50pm END TIME

 

-o0o-

 

2.00pm Seminar Studio One (50 mins) REGISTRATION REQUIRED

Clean Slate Money: Re-Engineering the Economy

Can technology help us move to a more equitable society? How?

Host: Brett Scott

Three person panel

2.50pm END TIME

 

-o0o-

 

3.00pm Extended Seminar Studio One (80 mins) REGISTRATION REQUIRED

Brixton £: Community Currency Success stories

Host: Myra Stuart

Presentations 30 mins

3.30pm INTERVAL 10 MINS

3.40pm Let’s Make the Paddington Pound!

What opportunities are open to the Church Street community? How does the community envisage its own money or token? (Art project reveal). What’s the next step?

Host: Myra Stuart

Three person panel

4.50pm END TIME 

 

-o0o-

 

4.00pm CoB’s Synod-Service-Ritual + Poetics & Movements of Money in Auditorium (£12 + FEES)  TICKET REQUIRED

Poetics and Movement of Money (90 mins)

Poetry performances and Movement with Edifice Dance Co

5.00pm END TIME 

 

6.00pm Church of Burn SYNOD (50 mins)

WARNING! Church of Burn is 18+ only
If you are easily offended or upset by sexually explicit content this event is not for you. Please be aware that the CoB ‘Service’ will try to persuade you to burn some money. There is no obligation for you to do so. However, we do expect all members of our congregation to show respect and consideration for those who choose to make the sacrament.

Money, Community and Society Breaking Taboos and Talking Money

Host: Brett Scott

THREE ‘BISHOP’ COUNCIL

6.50pm Synod Ends 

 

6.50pm to 7.20pm INTERVAL (30 mins)

 

7.20pm Church of Burn SERVICE (55 mins)

8.15pm Service Ends

 

8.15pm to 8.35pm INTERVAL  (20 mins)

 

8.35pm Church of Burn RITUAL (60 mins)

9.35pm Church of Burn ENDS (latest)

 

-oo0oo-